30-05-12

De legendarische Waldorf Salade (Video)

Lex Kok van George WPA in Amsterdam maakt een versie van de legendarische Waldorfsalade.

 

08-08-08

Gezond dessert: Aardbeienflan

aardbeienIngrediënten voor 2 personen:

  • 100 g aardbeien
  • 50 ml water
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 2 beschuiten
  • eventueel zoetstof (vb Canderel)

Bereidingswijze:

  • Spoel de aardbeien en snijd ze in stukjes
  • Doe ze in een kookpan samen met het water en breng ze aan de kook
  • Laat zachtjes koken tot de aardbeien hun vocht loslaten
  • Laat ze in een zeef uitlekken en afkoelen en vang het sap op
  • Leng het aan samen met het sap van een citroen tot 100 ml vocht
  • Klop de 2 eierdooiers romig
  • Voeg daarna eventueel wat zoetstof toe
  • Voeg het mengsel al roerend aan het sap toe
  • Verwarm zachtjes tot de vla bindt (niet koken)
  • Klop de eiwitten stijf
  • Spatel ze door de bereiding
  • Laat de vla afkoelen en roer af en toe
  • Leg in elk schaaltje een beschuit
  • Verdeel de vla erover

Bron: www.dieetwereld.be

19-04-08

Lamsvlees met spruitjes in wijnsaus

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

* 130 g spruiten
* 100 g lamsvlees in reepjes of blokjes gesneden.
* 75 ml rode wijn.
* 50 g oesterzwammen in reepjes gesneden.
* 1 eetlep olijfolie
* 5 g boter
* 1 sjalot fijn gesneden
* peper en zout
* knoflook poeder.
* eventueel een beetje geraspte kaas (als je niet op de lijn moet letten)

Bereiding:

Verhit in een wok (of smalle diepe pot) de olie en de boter. Fruit hierin de sjalotten glazig. Voeg het vlees toe en bak dit langs alle kanten bruin. Schenk dan de wijn er langzaam bij.

Laat het vlees een 2 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg peper, zout en eventueel wat knoflookpoeder toe. Haal het vlees uit de pan en zet dit even apart in een afgedekte kom. Voeg de spruiten toe aan de wijnsaus. (Eventueel een beetje extra water toevoegen)

Laat dit 5 tot 10 minuten koken tot de spruitjes beetgaar zijn. Haal de spruiten uit de saus en werp deze bij het vlees. Stoof nu de in reepjes gesneden oesterzwammen in de saus. (Eventueel wat extra boter toevoegen) En als deze ver gaar zijn. Voeg je het vlees met de spruiten er terug aan toe. Al roerend alles nog even opwarmen.

Opdienen in een diep bord. Eventueel overstrooien met wat geraspte kaas. Als extra kan je daar ook nog een gekookte aardappel bij serveren of met een stuk bruin brood.

13-04-08

Romige asperges

Dit recept past in een caloriearm en cholesterolverlagend dieet. Het is opgesteld voor 2 personen, de kooktijd bedraagt minder dan 30 minuten. Smakelijk!

Bevat per persoon:
Energie90 kcal
380 kJ
Eiwit2 gram
Vet4 gram
Verzadigd vet3 gram
Koolhydr.11 gram
Vezels1 gram

Ingrediënten

250 gram asperges
zout
1 bolletje gember
2 eetlepels zure room
2 eetlepels yoghurt
mespunt gemalen komijn (djinten)
peper

Bereiding
  1. Schil de asperges en snijd de onderste houtige delen weg.
  2. Kook de asperges in ruim water met zout 10 minuten en laat ze in het kookvocht nagaren en afkoelen.
  3. Snijd het gemberbolletje heel fijn.
  4. Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, de gember, de komijn, peper en zout.
  5. Leg de asperges op 2 borden en verdeel het sausje er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensfilet, spinaziesalade met croutons en aardappelen