22-12-09

Look of Knoflook

Look, een wonder van de natuur! Knoflook remt de groei af van tumoren,beperkt de gevolgen van borstkanker,werkt beter dan penicilline tegen de 8 soorten bacterieën die bestand zijn tegen antibiotica, voorkomt beroertes en beschermt hartpatienten tegen een eventuele tweede hartaanval.

KnoflookIn combinatie met de hierboven beschreven azijn ,verzacht knoflook rheumatische pijnen en arthrose, maakt dat men veel minder honger heeft ,waardoor het probleem van de dikke buik wordt aangepakt , dus van overgewicht dat leidt tot rugpijn ,waarvan velen te lijden hebben,door een te grote druk op de wervelkolom,vermindert stress,verlaagt het schadelijke cholesterolgehalte, verbetert de bloedsomloop en verhelpt spier-en gewrichtspijnen.Tandpijn en oorpijn worden er door verminderd, vermoeidheid en verkoudheid tegengegaan,indigestie en diarrhee bestreden.

In het oude Griekenland adviseerden ,naast Hippocrates,de vader van alle geneeskunde,ook de grote filosoof Aristoteles ,het medisch gebruik van Look. In het oude Italië maakten de grote Romeinse kampioenen er overvloedig gebruik van.Later, in de Middeleeuwen,werd look voorgeschreven bij longziekten, maag-en darm-ontsteking, huidallergie, oorpijn, ontstekingen, zweren en als ontsmettingsmiddel voor besmette wonden.

In 1958 stelde Pasteur vast dat knoflooksap de groei verhindert van schimmels en gevaarlijke microben zoals streptokokken, de verwekker van typhus. Knoflook bevat meer dan 200 vitaminen en mineralen zoals calcium, ijzer, zink en belangrijke anti-oxidanten zoals selenium.

Bron: blog.seniorennet.be/buik_weg

Commentaren

Hey, leuke blog. Ik vroeg me af of je geinteresseerd bent om links te ruilen met een van de artikels op http://nl.minitea.be/vermageren/ ?

Gepost door: Jonas | 29-01-10

gezondheid Hallo
Ik heb met belangstelling uw weblog gelezen.
Gezondheid is voor iedereen belangrijk.
Als we daardoor langer kunnen leven, gebruiken we best veel groenten. Tot kijk. Mvg. Josephine

Gepost door: Josephine Peeters | 26-05-10

gezondheid Ik ben in de les over gezondheid aan het leren.
We hebben gekozen voor knoflook.

Gepost door: louis cerneels | 26-05-10

Gezondheid Knoflook is gezond, maar de reuk van je adem is minder.
Wij gebruiken dit kruid regelmatig in soep en karbonade.

Gepost door: Jos G. | 26-05-10

Gezondheid Wij gebruiken thuis regelmatig knoflook.
Maar wat is het verschil tussen gerookte en gewone knoflook?

Marcel

Gepost door: Marcel Schoovaerts | 26-05-10

gezondheid Als studente van de `Levensschool` kan ik alleen maar blij zijn dat er mensen op een webblog goede raad geven in verband met gezondheid. Proficiat!

Gepost door: mirella | 26-05-10

Gezondheid Ik ben een leerling van Renilt,mijn naamgenoot. Ik vind uw tekst wel heel interessant. Ik eet ook wel veel knoflook. Ik vind dat lekker. Maar ik wist niet dat het goed was voor zoveel dingen. Alvast bedankt. Groetjes Renild.

Gepost door: Renild | 26-05-10

en het is vooral heel lekker :-)

Gepost door: Jess | 25-02-11

Oh deze is niet zo moeilijk! Absoluut de knoflook-adem. Zo'n oude doordringende zweetlucht vind ik namelijk zo onnoemlijk goor en smerig! En als je er gewoon voor zorgt dat je familie, vriendje en vrienden ook gewoon veel knoflook eten, ruikt op een gegeven moment niemand elkaar meer :D hoe handig?

Gepost door: Evelien | 30-03-11

Hei,

Ik heb je blog alvast bij favorieten gezet.
Dat van knoflook, daar had ik geen idee van. Want ik eet dit nooit.
Ik ga het dan wel eens klaarmaken, maar waarmee kan ik dit combineren?
Groetjes

Gepost door: melissa | 19-10-11

Even voor iedereen die wel knoflook lust maar dan door de geur wordt afgeschrikt; de geur verdwijnt grotendeels wanneer de knoflook in een warm gerecht wordt gebruikt, dus eigenlijk krijg je alleen slechte adem bij het nuttigen van rauwe knoflook. Om dat dan te neutraliseren volstaat het even te knauwen op een stengeltje peterselie of een (gebrande) koffieboon te knabbelen (dit zou trouwens aan de oorsprong liggen van de koffie na het eetmaal). De geur wordt ook sterk in de hand gewerkt door de ouderdom van de koppen; als de teentjes beginnen te kiemen neemt de sterkte van de geur toe en wordt de knoflook ook moeilijker verteerbaar - als mensen klagen over zure oprispingen na het eten van knoflook komt dat meestal omdat ze knoflook aten die eigenlijk al aan het kiemen was. Let goed op de kwaliteit van de knoflook die u koopt, koop alleen stevige bollen die min of meer zwaar in de hand liggen. Als u de bol tussen duim en wijsvinger even drukt moet deze ongeveer even hard zijn als een iets te verse appel.
Verkies ook de "paarse" of "roze" variëteit boven de witte, maar let wel, het zijn alleen de teentjes die gekleurd zijn, de bol zelf blijft wit.
In gerechten laat knoflook zich combineren met vrijwel alles; met gebraad, gevogelte, vis, slaatjes, noem maar op...
Tip: laat de teentjes gewoon in hun jasje zitten, plet ze even met de vlakke kant van een groot mes of prik er even in met de punt van een mes en voeg ze gewoon toe in de braadpan of pot - heerlijk gewoon.
Smakelijk...

Gepost door: Francis | 24-07-12

Lekkere knoflooksaus van maken :P

Gepost door: Elektronische sigaret | 17-09-14

De commentaren zijn gesloten.