31-10-09

Video: Bereiding van pompoensoep


Soup:
How To Make Pumpkin Soup

 

 

Bereiding:

Stap 1: 

Ingrediënten & Benodigdheden:

 1 ½ kg pompoen, geschild en in blokjes  *  1 ui, gesneden  *  50 g boter   *  2 tenen knoflook, gepeld  *  1 ltr kippenbouillon  *  1 ltr water  *  2 eetlepels crème fraiche  *  1 snufje nootmuskaat  *  1 snuifje kaneel  *  1 theelepel witte suiker  *  1 eetlepel olijfolie  *  2 sneetjes volkoren brood, snij dit in kleine blokjes  *  2 el ahornsiroop  *  zout en peper  *  1 pan  *  1 houten lepel  *  1 mixer  *  1 opscheplepel

Stap 2: Cook uien en knoflook Plaats de pan op een middelhoge tot hoge hitte, en warm, voeg de boter, zodat het een beetje bruin, gevolgd door de ui. De ui ongeveer 5 minuten. Voeg nu de knoflook, roer, en ga koken.

Stap 3: Voeg de pompoen en voorraad Als de ui is licht bruin, voeg de pompoen, kippenbouillon en de helft van het water. Breng het aan de kook, dan sudderen gedurende 20 tot 30 minuten.

Stap 4: Verwarm de oven Stel de temperatuur tot 180 º C of gas mark 4.

Stap 5: Maak de croutons Strooi het brood op de lade vervolgens stof met de nootmuskaat, kaneel en suiker. Ten slotte motregen over de olijfolie en meng totdat de blokjes brood zijn goed bedekt.

Stap 6: Bak de croutons in de lade in het midden van de oven en bak Plaats voor 7 minuten. Wanneer bruin en krokant, verwijder de croutons uit de oven en leg aan een kant.

Stap 7: Season soep en haal van het vuur Als de soep koken is voor ongeveer 20 minuten, voeg de ahornsiroop, kruid met zout en peper, roer kort en neem het uit de warmte.

Stap 8: Mix de soep Schep de soep geleidelijk in de blender. Als je gaat, laat het water terug in de pan. Dit kan later worden toegevoegd indien nodig. Laat de stoom uit de blender voordat u verdergaat. Nu, de hartslag van de soep twee of drie keer vóór de menging op een gemiddelde snelheid van ongeveer een halve minuut.  Voeg een eetlepel crème fraiche en meng opnieuw. vervolgens overdracht naar een andere pan of kom Herhaal dit hetzelfde proces met de overige pompoensoep.

Stap 9: Serveer Giet de dampende pompoensoep serveren in kommen, strooi de croutons zoete, garneer met een beetje munt en serveren.

Smakelijk!!