21-03-09

Mannen diëten anders dan vrouwen

Gedeelde smart is halve smart, denken koppels die samen op diëten. Geen goed idee, zo staat op gezondheidsnet. Mannen diëten anders dan vrouwen.

1. Mannen kunnen makkelijker 'nee' zeggen
Mannen hebben het makkelijker om 'nee' te zeggen tegen dikmakers. Mannen kunnen hun hongergevoel zonder veel problemen onderdrukken, dat blijkt uit een Amerikaanse studie. Dames blijven wegdromen van die lekkere hap.

2. Ze weten minder over gezonde voeding
Een vrouw gaat eerder op zoek naar gezonde voeding als ze wil afvallen. Daarbij leest ze wat op de verpakking staat, gaat ze op zoek naar gezonde voedingsmiddelen en recepten. Heren niet, ze weten veel minder wat goed voor hen is en kiezen voor hetgene dat hen gezond lijkt.

3. Dieet is als een wedstrijd
Bepaalde afslankprogramma's zijn gericht op samenwerking en ondersteuning. De meeste heren hebben daar problemen mee en willen winnen. Zelfs bij het diëten willen ze beter eindigen dan hun concurrenten. Ze durven met vrienden te wedden over hoeveel kilo's ze straks kunnen verliezen en dat motiveert hen.

4. Extra kilo kan geen kwaad
Mannen diëten niet om er beter uit te zien, wel uit gezondheidsredenen. Ook is het zo dat overgewicht bij mannen precies makkelijker begrepen wordt. Gevolg is dat ze niet van een extra kilootje wakker liggen.

5. Mannen gaan sporten
Mannen die willen afvallen, willen aan hun spieren werken. Vier tot vijf keer per week durven ze er tegen aan te gaan op de fitnesstoestellen. Hoewel dames gerust hierover wat kunnen bijleren, opteren ze eerder voor aangepaste voedingsgewoonten.

De commentaren zijn gesloten.