09-08-08

Zo maak je pizza gezond

pizzaPizza wordt vaak onder de categorie fastfood ondergebracht. Maar dit Italiaanse gerecht hoeft geen dikmaker te zijn, alle basisingrediënten hebben potentieel om er een gezond geheel van te maken. Het is enkel wanneer je er te veel dingen op legt of er te veel van eet, dat het een caloriebom wordt. Lees hieronder tips om pizza wat gezonder voor je lijn te maken.

Deeg
Maak je pizza met volkorendeeg. Dat geeft je een voller gevoel en voorkomt dat je er te veel van gaat eten. Je spijsverteringsstelsel gaat er eveneens goed van werken en het vermindert het risico op beroerte, hartziekte, diabetes type 2. Kies ook voor een dunne korst.

Saus
Tomatensaus is goed voor je prostaat en is een rijke bron aan vitamine C. Leg dus wat extra saus op je pizza of maak nog wat extra bij waarin je je pizza dopt tijdens het eten.

Kaas
Pizza zonder kaas is gewoon niet lekker. Maar dat betekent niet dat je je pizza moet overladen met kaas. Blijf bij één laagje en dan kan het zelfs goed voor je zijn. Dit betekent een extra portie calcium en dat houdt je lenig. Uit een onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen die een calciumrijk dieet volgden 70 procent meer gewicht verloren op 24 maanden dan mensen die een ander dieet volgden.

Extra
Als je nog andere dingen op je pizza wil, denk er dan goed over na. Wil je per se vlees, kies dan voor kip. Ga anders voor een vegetarische pizza. Je komt er niet mee aan je dagelijkse dosis groenten, maar het helpt wel.

Voor- of bijgerecht
Kies altijd voor een slaatje of soep dat je voor je pizza of als bijgerecht eet. Dit zorgt ervoor dat je genoeg groenten binnen krijgt maar ook dat je sneller een voldaan gevoel hebt.

Bron: HLN.be

Commentaren

pizza is zo gemaakt je moet eerst deeg meken en rol:len saus meken enz. voort

Gepost door: pizza | 23-05-09

Afvallen met pizza dieet Lees en kijk hier naar het verhaal van iemand die meer dan 11 kilo afviel door alleen maar pizza te eten.
http://www.pizza-blog.nl/2009/10/24/afvallen-met-het-pizza-dieet/

Gepost door: Marlies | 24-10-09

De commentaren zijn gesloten.