05-07-08

Conditie belangrijker dan gewicht!

Voor de algehele gezondheid is het belangrijker om een goed uithoudingsvermogen te hebben dan een gezond gewicht. Een nieuwe studie bevestigt dit.

Zolang je gezond en sportief leeft, kan een paar extra kilo’s geen kwaad. Dat blijkt uit een onderzoek waarover geschreven wordt in het Journal of the American Medical Association (JAMA).

Onderzoekers volgden gedurende 12 jaar 2600 mannen en vrouwen die ouder waren dan 60 jaar. Het uithoudingsvermogen, gewicht en sterfte werden met regelmaat gemeten.
Uit de analyse van data blijkt dat dikke maar fitte mensen een kleinere kans hebben om te overlijden dan mensen met een gezond gewicht maar een slechte conditie. Het verschil in sterftekans tussen dikke fitte en dunne onfitte mensen liep op tot wel 50 procent.

Volgens de onderzoekers kun je jezelf tot de fitte groep rekenen als je de meeste dagen van de week dertig minuten achter elkaar stevig wandelt. Er zijn natuurlijk naast wandelen ook andere vormen van bewegen mogelijk, die tot goede fitheid leiden.

Bron: Psycholoog.net

De commentaren zijn gesloten.