13-06-08

Is ijs een dikmaker?

Veel mensen zien ijs als een van de grootste dikmakers. Maar het ligt er nogal aan welk soort ijs je neemt. En vergeleken met andere snacks staan ijsjes er  nog niet zo slecht voor.

Ola heeft daarom een tussendoortjesvergelijker gemaakt, waarop je kan zien hoeveel calorieen verschillende tussendoortjes bevatten en ook ijsjes staan erbij. 

Ola heeft ook onderzoek gedaan naar de kennis van Nederlanders over tussendoortjes. Aan bijna 2.000 Nederlanders werd gevraagd om zestien populaire tussendoortjes op volgorde te zetten van het aantal calorieën dat ze bevatten. Men schatte alle ijsjes te hoog in en andere tussendoortjes zoals pinda's juist te laag.

Slechts 1 persoon van alle onderzochte Nederlanders plaatste alle tussendoortjes op de juiste plek. Bij ijsjes als solero, raket en een split dacht meer dan de helft dat er meer calorieen in zou zitten. Als u een ijsje wilt eten is een waterijsje ook de beste keus!

Op de website www.tussendoortjesvergelijker.nl kunt u lezen hoe het zit met zowel verantwoorde als minder verantwoorde tussendoortjes.

Bron: dieet.blog.nl

Commentaren

Noch de NL versie , noch de Belgische versie van deze website www.tussendoortjesvergelijker.nl of .be zijn actief ... Erg lege website , geen info , geen vergelijker te bespeuren.... Leuk om publiciteit te maken op televisie , maar er zit niets achter... komt er nog iets op de site ?

Gepost door: Mieke | 05-05-09

Toch wel leuk om te lezen dat ijsjes dus wel meevallen en dat pinda's vetter zijn dan je denkt! De tussendoortjesvergelijker.nl lijkt inderdaad een inactieve pagina van Ola!ijsjes.

Marco

Gepost door: marco | 25-10-11

De commentaren zijn gesloten.