17-05-08

Hoe maak je een slechte dieetdag goed?

fruitOnderzoek toont aan dat miljoenen vrouwen zich volstoppen met fruit om een slechte dieetdag goed te maken. Maar dit is allesbehalve de juiste manier om kilo's kwijt te raken. Wij leren je hoe het wel moet.

Te veel fruit
Dieetexperte Amanda Ursell: "Het is volkomen normaal dat je soms uitschuivers maakt tijdens je dieet. Maar zo'n slechte dag goed maken door nog meer te eten, is absurd. Je moet inderdaad vijf porties fruit en groenten per dag nuttigen. Maar zeker niet meer, want fruit bevat veel natuurlijke suikers. Het verhoogt je inname van calorieën en zal voor gewichtstoename zorgen. Dus stop met het eten van fruit wanneer je je schuldig voelt over dat stuk chocolade, want het werkt niet."

Hoe compenseren?
"Je moet al heel wat eten op een dag om bij te komen, dus maak je vooral niet te veel zorgen over je uitschuiver. Houd je gewoon de volgende dag aan wat lichtere maaltijden. Je kunt die bijvoorbeeld beginnen met enkel fruit als ontbijt, een salade als lunch en vis bij het avondeten. Maar overdrijf hier niet mee. Laat vooral de gedachte van je hoge calorie-inname niet overheersen. Als je voortdurend calorieën aan het tellen bent, zal het afvallen pas echt een opgave worden."

Gevulde maag
"Eet geen fruit bovenop suikerbommen, vervang ze erdoor. En kies voor bessen, aardbeien en pompelmoezen, die hebben weinig calorieën. Drink ook veel water, zo voorkom je dat je gaat eten wanneer je honger hebt. Neem ook soep of salade voor je avondeten om je maag te vullen, dan ga je minder eten van je hoofdmaaltijd." raadt Amanda Ursell aan.

Eetdagboek
"Maar als je jezelf constant betrapt op het stiekem smullen van caloriebommen, kun je best een eetdagboek bijhouden. Want dan is er iets essentieel mis met je eetpatroon." vertelt Amanda Ursell.

Diëten draait niet om, in tegenstelling tot wat velen denken, het ontzeggen van je favoriete eten. Je moet gewoon naar je lichaam luisteren en genoeg bewegen.

Commentaren

ik heb vandaag nog een "uitschuiver" gemaakt,
ik kon het niet laten om een pakje M&M's te openen tijdens mijn dieet.
als je 1 meter 65 groot bent en je weegt 58.5 kg, is dat te dik denkt u?

Gepost door: Evelien | 28-05-08

58,5 kg te dik? Nee hoor, dat vind ik zelf helemaal niet dik, het is hoe je het zelf bekijkt, maar een BMI onder 27 vind ik helemaal niet te dik. Ik adviseer je niet teveel op die kilootjes te focussen, dat maakt dieëten veel moeilijker.

Gepost door: Kristof | 13-06-08

gefeliciteerd met jouw blog! Hallo,

Ik wil je feliciteren met jouw informatieblog.
Ik ben al veel te weten gekomen door jouw blof op te volgen en in de praktijk te brengen.

Hartelijk dank daarvoor!

mvg,
Dieter

Gepost door: De Backer | 29-07-09

@ Dieter Graag gedaan, het is leuk te horen dat er mensen zijn die er echt wat aan hebben!

Gepost door: Kristof | 30-07-09

ik ben 13 en weeg 65 kg hoe moet ik dieeten

Gepost door: elbar yassine | 31-03-11

Bedankt voor de info.

Gepost door: Afvallen tips | 26-08-14

Bedankt voor de tips, mooi uitgelegd!

Gepost door: Snel Afvallen | 28-08-14

De commentaren zijn gesloten.