16-04-08

Overslaan ontbijt maakt pubers dik

ontbijtScholieren die ’s ochtends niet ontbijten, zijn dikker dan kinderen die ’s ochtends wel hun boterhammetjes opeten. Dat stelt de Wageningse onderzoekster Simone Croezen in een artikel in het European Journal of Clinical Nutrition.
Croezen analyseerde de gegevens van 35 duizend middelbare scholieren in de tweede en vierde klas om te zien of er een verband bestond tussen overgewicht en het overslaan van het ontbijt.

Bij scholieren in de tweede klas was het verband tussen het overslaan van het ontbijt en overgewicht al significant als de scholieren het ontbijt gemiddeld één of twee keer per week laten staan. Bij de scholieren in de vierde klas wordt het verband pas significant als de scholieren vijf keer of vaker het ontbijt achterwege laten.

Dat bij vierdeklassers het verband tussen het overslaan van het ontbijt en overgewicht zwakker is, komt omdat vierdeklassers meer dikmakende gewoonten hebben ontwikkeld dan tweedeklassers. Zo drinken ze bijvoorbeeld meer alcohol.
Croezen heeft geen verklaring waarom het overslaan van het ontbijt gecorreleerd is aan overgewicht. Uit ander onderzoek blijkt echter dat kinderen die hun ontbijt missen vaker de rest van de dag ongezond eten.

Bron: gezondheid.be

Commentaren

Hoi,

Ik ben Daphne
Ik heb een vraag, ben ik te dik?

Ik ben 12 jaar, 1 meter 70 lang en 64 kilo

Ik wil het graag weten...

En zoja mag ik dan wel aan dieet beginnen,
ze zeggen dat dat slecht is als je in de puberteit zit.
En ik ontbijt ook niet goed, ik krijg het niet door mijn keel heen....

Groeten van Daphne

Gepost door: Daphne | 26-12-10

De commentaren zijn gesloten.