13-04-08

Romige asperges

Dit recept past in een caloriearm en cholesterolverlagend dieet. Het is opgesteld voor 2 personen, de kooktijd bedraagt minder dan 30 minuten. Smakelijk!

Bevat per persoon:
Energie90 kcal
380 kJ
Eiwit2 gram
Vet4 gram
Verzadigd vet3 gram
Koolhydr.11 gram
Vezels1 gram

Ingrediënten

250 gram asperges
zout
1 bolletje gember
2 eetlepels zure room
2 eetlepels yoghurt
mespunt gemalen komijn (djinten)
peper

Bereiding
  1. Schil de asperges en snijd de onderste houtige delen weg.
  2. Kook de asperges in ruim water met zout 10 minuten en laat ze in het kookvocht nagaren en afkoelen.
  3. Snijd het gemberbolletje heel fijn.
  4. Maak een sausje van de zure room, de yoghurt, de gember, de komijn, peper en zout.
  5. Leg de asperges op 2 borden en verdeel het sausje er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensfilet, spinaziesalade met croutons en aardappelen

De commentaren zijn gesloten.