12-09-07

Afvallen zonder op dieet te gaan

Gewicht verliezen zonder op dieet te gaan kan wel degelijk. Recente studies bewijzen dat bewegen de beste manier is om gewicht (lees vet) te verliezen. Als je gewicht wil verliezen en je haat sporten moet je voortdurend op je eten letten. In dit artikel kan je enkele tips vinden om af te vallen zonder echt op dieet te zijn. Belangrijk bij volgende tips is dat het lange termijn tips zijn, volhouden is de boodschap. Gedurende de dag heb je mogelijkheden genoeg om te bewegen. Waarom op dieet gaan als het ook zonder kan. Als je wil afvallen of gewoon verdikken wil tegen gaan probeer dan volgende tips te volgen.

Begin geleidelijk aan en probeer gaande weg meer tips toe te passen
Crash diëten zijn niet goed en zelden succesvol. Lange termijn maatregelen zijn veel effectiever. Het is beter om met 5 minuten wandelen te beginnen dan met 45 min te lopen. Je moet een intensiteit kiezen die bij je past, dit zorgt er voor dat de kans op volhouden vergroot.

Beperk de porties "slecht" eten.
Je moet frieten, chips en andere lekkernijen niet uit je menu schrappen, maar beperk bijvoorbeeld je portie met een derde, daardoor zal ook de vet en calorie inname een derde verminderen.

Vergroot de porties "goed" eten.
Als je de porties "slecht" eten beperkt betekent dit niet dat je met honger van tafel moet gaan. Vervang bvb een deel van je portie friet door extra groenten of een stuk fruit na het eten. Groenten en fruit mag je eten zoveel je wil.

Denk positief
Gezond eten moet geen marteling of een opgave zijn, doe het met plezier! Besef dat je er alleen maar beter van wordt. Gezond eten is respect hebben voor je lichaam en geest. Posietief denken over je nieuwe "dieet" is de sleutel tot succes.

Beperk het gebruik van alcohol
Als je gewicht wil verliezen en je drink regelmatig een stevig pintje zal je moeten matigen. 1 maal per week een pintje drinken kan zeker geen kwaad maar probeer niet dagelijks meerdere alcoholische consumpties te nuttigen.

Drink water!
8 tot 10 glazen water is een gezonde hoeveelheid water per dag. Water is gezond en zal ook de eetlust remmen. Water is een belangrijk onderdeel van je dieet. 75% van de mensen drinkt te weinig. Vergis je niet, eens goed op café gaan is niet hetzelfde als water drinken. Ook frisdranken kunnen water niet vervangen.

Denk niet in termen van dieet noem het een nieuwe verbeterde levensstijl!

Commentaren

Ik ben reeds een achttal weken bezig om op mijn voeding te letten, dit wil zeggen, véél groenten en fruit en weinig patatten of frieten een klein stukje mager vlees, soms zijn de porties frieten, patatten en vlees al eens groter maar niet dikwijls. Ik ben reeds 8 kg kwijt maar nu lijkt het te blijven staan op dit niveau, helaas heb ik ook te weinig beweging op de job en ook in de vrije tijd omdat beide weinig beweging vergen: administratief werken en als hobby muziekant. Hopenlijk komt er nog gewicht verlies met vol te houden.

Gepost door: Edmond Muyldermans | 05-08-09

ik was jaren aan het sukkelen met mijn lijn. kreeg er geen grammetje af leek het wel. tot ik van mijn zus hoorde over een nieuw dieet wat zijn doorbraak maakte. ik probeerde het en was net zoals mijn zus astrid in no time op het gewicht wat ik voor mezelf gesteld had. ik woog 110 kilo, en zat in 13 weken op de 86 kilo!!! ik weeg er nu nog 72 en voel me kiplekker. geen rare klachten meer van het overgewicht, gewoon lekker op een gezond gewicht nu, eindelijk na al die jaren!!!

Gepost door: anita verdonk | 07-12-11

Dat zal behoorlijk zwaar zijn!

Gepost door: Afvallen tips | 26-08-14

dat ziet er inderdaad behoorlijk zwaar uit

Gepost door: Afvallen | 12-09-14

De commentaren zijn gesloten.