22-07-07

Tips voor een slanke zomervakantie

Vakantie betekent hapjes en drankjes op een terras en ijsjes op het strand. Maar daarna wil je je nog wel een beetje leuk in zwembroek of bikini op het strand kunnen vertonen. Daarom: de beste tips om deze zomer niet uit te dijen.

1. Terrastip: let op wat je drinkt
Ook al eet je niet veel, alle drankjes die je door de warmte inneemt kunnen behoorlijk aantikken. Zorg daarom dat je altijd een flesje water bij je hebt en wissel in een restaurant wijn met water af.

In een glas bier (200ml) zitten 80 kilocalorieën (kcl), in een glas (100 ml) witte wijn of rosé 70 en een caipirinha is goed voor 220. Kies je voor een lichte zomerdrankje als prosecco: in een flûte zitten 60 kcl. Pas ook op met sapjes: in een glas appelsap zitten 70 kcl (is toch 15 minuten wandelen).

2. Weet wat je eet
Pas op met vette (Franse) kaasjes en romige desserts. In tiramisu zitten al snel meer dan 400 calorieën, dus neem liever een waterijsje (50 kcl)of vers fruit. Kies voor (gegrilde) vis, vermijd vette sauzen en dressings (vraag die apart) en laat het stokbrood dat je bij het eten krijgt staan. Maar geniet vooral van het culinaire vijfgangenmenu in dat sterrenrestaurant of de plaatselijke brasserie en doe gewoon de volgende dag wat rustiger aan.

Zelf barbecueën kan natuurlijk ook. Neem vis of mager vlees zoals kip, kalkoen en lamsvlees. Maak spiesjes van gemarineerde groenten en zet frisse salades op tafel (uiteraard zonder al te vette dressing). Begin op tijd met barbecueën zodat niet iedereen al volzit met stokbrood en maak sausjes op basis van magere yoghurt. En waarom moet iedereen met barbecues ineens én een stuk zalm én een karbonade én een worst én twee stokjes saté eten? Beperk daarom de hoeveelheid vlees.

3. Vakantie-fitness
Het is vakantie dus een beetje uitrusten mag, maar kom zo nu en dan uit je strandstoel. Wandel (280 kcl per uur), zwem (450 kcl per uur), fiets (300 kcl per uur) of badminton (340 kcl per uur) om de barbecue van de vorige avond te verbranden.

In een onbewaakt moment kun je op het strand sit-ups doen. Doe push-ups in je hotelkamer of train je armspieren met het heffen van jeu-de-boules-ballen of de koelbox.

4. Laatste redmiddel
Geen zin en tijd om je aan de tips te houden? Koop een grote strandtas, daarmee kun je je buik op weg naar het strand enigszins verdoezelen. Als je eenmaal op het strand bent, ga snel liggen en strek je armen langs je hoofd, dan lijkt je middenrif slanker.

Moet je echt opstaan? Een ruimvallende kaftan is helemaal in deze zomer (beter dan die sneue pareo's), mannen kunnen een soepelvallend linnen overhemd dragen. En sta rechtop: zo lijk je al snel een paar kilo lichter.

Gepost in Algemeen | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

Bedankt voor de tips

Gepost door: Afvallen tips | 26-08-14

bedankt voor de uitleg

Gepost door: Snel Afvallen | 28-08-14

De commentaren zijn gesloten.