03-06-07

Dikke mensen hebben het zwaar op de arbeidsmarkt

overweight203paHoewel geen enkel uitzendbureau het wil toegeven, is het voor dikke mensen moeilijker een baan te vinden.
De praktijk leert dat er weldegelijk wordt gekeken naar het gewicht van mensen. Volgens een recent Brits onderzoek van Aziz Corporation denken zeven van de tien managers dat mensen met overgewicht als lui, ongemotiveerd en ongedisciplineerd worden gezien.
Obesitas (een Body Mass Index van boven de 30) wordt ervaren als een maatschappelijk probleem. Daarom kan in de ogen van omstanders een dik persoon geen positief zelfbeeld hebben. Collega`s dichten aan een corpulent persoon vaak ook geen seniorrol in het bedrijfsleven toe.
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen met overgewicht minder vaak een baan hebben, en dat ze in een functie minder verdienen dat een slank persoon met dezelfde baan en capaciteiten.

Bewezen is ook dat overwicht doorgaans geen invloed heeft op de prestaties. Mensen met obesitas werken juist harder ter compensatie van hun overgewicht.

Gepost in Gezondheid | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

ik ben zelf ook dik en ik geraak niet aan een job. Het is zeer spijtig want ik zou willen bewijzen dat ik ook hard kan werken.

Gepost door: anoniem | 30-08-07

Ik denk dat als een paar bedrijven dit lezen ze ook wel wat dikkere mensen willen aannemen. Als je wat dikker bent kan je ook gewoon goed voor jezelf zorgen:
-eet gewoon gezond
-als je op collicitatiegesprek gaat douche jezelf dan en kam je haren goed.
-zorg dat je nette kleding aan hebt (liefst zwart waarin je slanker lijkt)
-oog actief

Als je hier al alleen op let zullen er vast ook wat dikkere mensen worden aangenomen.

Gepost door: ** | 23-06-08

De commentaren zijn gesloten.