24-05-07

Mogelijk meer kans op borstkanker door rood vlees

roodvleesVrouwen die veel vlees eten zouden misschien een grotere kans hebben op borstkanker. Vooral rood vlees is niet zo goed, zo blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek.
De onderzoekers volgden ruim 35.000 vrouwen tussen 35 en 65 jaar gedurende acht jaar. Diegenen die het meeste vlees aten hadden meer kans op borstkanker voor en na de menopauze. Het verband was het sterkst bij vrouwen na de menopauze die veel rood vlees aten. Het verband was zwakker bij vrouwen in de menopauze, maar toch was er noch altijd een verschil van gemiddeld 20 procent tussen diegenen die wel en geen vlees aten. In – rood – vlees zitten veel verzadigde vetten die mogelijk de ontwikkeling van kankercellen stimuleren. Een andere mogelijke verklaring is dat bij de bereiding van het vlees. Vooral grillen is niet goed.

Commentaren

vlees weelk vlees kaan wij dan eten
de vrouw van 50 en 60 jaar

Gepost door: ittou | 22-02-10

De commentaren zijn gesloten.