20-05-07

Gewicht verliezen zonder op dieet te gaan!

Afvallen zonder op dieet te gaan kan wel degelijk. Recente studies bewijzen dat bewegen de beste manier is om gewicht (lees vet) te verliezen. Als je gewicht wil verliezen en je haat sporten moet je voortdurend op je eten letten.

levensstijlIn dit artikel kan je enkele tips vinden om af te vallen zonder echt op dieet te zijn. Belangrijk bij volgende tips is dat het lange termijn tips zijn, volhouden is de boodschap. Gedurende de dag heb je mogelijkheden genoeg om te bewegen. Waarom op dieet gaan als het ook zonder kan. Als je wil afvallen of gewoon verdikken wil tegen gaan probeer dan volgende tips te volgen.


Begin geleidelijk aan en probeer gaande weg meer tips toe te passen
Crash diëten zijn niet goed en zelden succesvol. Lange termijn maatregelen zijn veel effectiever. Het is beter om met 5 minuten wandelen te beginnen dan met 45 min te lopen. Je moet een intensiteit kiezen die bij je past, dit zorgt er voor dat de kans op volhouden vergroot.

appelBeperk de porties "slecht" eten.
Je moet frieten, chips en andere lekkernijen niet uit je menu schrappen, maar beperk bijvoorbeeld je portie met een derde, daardoor zal ook de vet en calorie inname een derde verminderen.

Vergroot de porties "goed" eten.
Als je de porties "slecht" eten beperkt betekent dit niet dat je met honger van tafel moet gaan. Vervang bvb een deel van je portie friet door extra groenten of een stuk fruit na het eten. Groenten en fruit mag je eten zoveel je wil.

Denk positief
Gezond eten moet geen marteling of een opgave zijn, doe het met plezier! Besef dat je er alleen maar beter van wordt. Gezond eten is respect hebben voor je lichaam en geest. Posietief denken over je nieuwe "dieet" is de sleutel tot succes.

Beperk het gebruik van alcohol
Als je gewicht wil verliezen en je drink regelmatig een stevig pintje zal je moeten matigen. 1 maal per week een pintje drinken kan zeker geen kwaad maar probeer niet dagelijks meerdere alcoholische consumpties te nuttigen.

waterDrink water!
8 tot 10 glazen water is een gezonde hoeveelheid water per dag. Water is gezond en zal ook de eetlust remmen. Water is een belangrijk onderdeel van je dieet. 75% van de mensen drinkt te weinig. Vergis je niet, eens goed op café gaan is niet hetzelfde als water drinken. Ook frisdranken kunnen water niet vervangen.

Denk niet in termen van dieet noem het een nieuwe verbeterde levensstijl!

Commentaren

gewicht verliezen zonder diëten (hééél juist) Prachtig,
eindelijk eens iemand die het inziet.
Blijkbaar vinden 99% van de mensen het allemaal onzin. Wij doen dit al vele jaren! We eten wat we willen, zoveel we willen! Maar ....?
Wij eten enkel +99% plantaardig (biologisch)! We vermijden zoveel als het kan suikers! Mijn vrouw was jaren geleden zonder enige moeite 28 kg kwijt in amper 7 maanden! Ze blijft jaar na jaar op haar zelfde gewicht. Zonder moeite, het kan niet anders ook! Zo simpel is dat! We zijn nooit ziek, hebben geen tekorten zoals B12, ijzer en al die onzin....Gewoon variëren dat wel! Heel belangrijk, uw vervelende hongergevoel verdwijnt. En je hoeft niet saai te leven zoals velen denken!
Er zijn zoveel soorten produkten te koop in de natuurwinkels dat je snel de kluts kwijt geraakt! Dus leven als een kluizenaar is onzin & prietpraat! Wij eten véél rijkelijker, veel lekkerder dan de meeste mensen ooit kunnen denken! Klaar in 20 a 30 minuutjes! Op dezelfde manier als vroeger maar....het dierlijke vervangen we door plantAARDIG! Het woordje zegt het al!
AARDIG ipv LIJK!!!
Iedereen zoekt het veel te ver! Breek die ouderwetse ouwbollige gewoontes en wees verbaast hoeveel nieuwe soorten je leert kennen waarvan je het bestaan niet kende! DUS? Eet net die dingen die onze natuur je geeft, eet PLANTAARDIG! BTW: ons lichaam is net daar op ontwikkeld!

Wat frietjes betreft? Wij houden ons zeker niet in! Maar wij bakken ze in de hete luchtoven. Lekker snel en krokant. Daar gebruiken we een bakplaat met gaatjes voor. Een vies stinkende vettige frietpot gebruiken we trouwens NOOIT meer! Ouderwets en ongezond! Je kan ook evt een hittebestendig ijzeren netje gebruiken. Zonder vet en veel lekkerder! Doei!

Gepost door: zosten | 01-06-07

ik wil wel gezond eten maar het lukt me niet : ik weeg 74.8 kg en ik zou echt heel graag 56 kg wegen. ik ben nu al bijna een hele maand op dieet, resultaat : jojo-effect ik blijf altijd rond mijn zelfde '2 kg dat er af is'.

Gepost door: Tessa | 26-07-07

Ik probeer wat te vermageren.
Eet 's morgens een potje cornflakes.
'sMiddags 2 boterhammen.
En als warme maaltijd eet ik zoveel mogelijk groenten (eet natuurlijk ook veel en aardappelen / rijst) zodat het niet teveel op valt dat ik aan het vermageren ben.
Drink natuurlijk zoveel mogelijk water.

Maar wanneer ik dan moet gaan trainen ( 3* 1.5 uur in een week (volleybal) dan heb ik het gevoel dat ik niet genoeg energie heb.

Wat kan ik eten voor de volleybaltraining om er niet van te verdikken maar toch energie te krijgen.
Eet ik dan het best een banaan of een prince koek of een wafel?

Gepost door: anaïs | 25-08-07

Je eet best gewoon een banaan of een handjevol noten.

Gepost door: S. | 06-01-10

hey als ik zo lees zou het gggggggg g

Gepost door: anka | 08-02-10

Mooi uitgelegd, heel goed!

Gepost door: Afvallen | 28-08-14

Zeker goed uitgelegd, hoop nuttige tips ook

Gepost door: Elektronische sigaret | 17-09-14

De commentaren zijn gesloten.