16-05-07

Meet je buikomtrek

bierbuik-erwinEén volwassen Belg op drie heeft overgewicht en één volwassene op 10 is obees. De levensverwachting die reeds 200 jaar een groei kent, zal stoppen en misschien zelfs dalen, door de evolutie van de overgewichtproblematiek.

De resultaten van een onderzoek gevoerd door IPSOS in april 2007 tonen aan dat 1 Belg op 4 niet weet dat vetmassa gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid.

Van hen die zich bewust zijn van deze bedreiging, weet bijna 1 Belg op 2 (46%) niet dat het de vetmassa op de buik is die een gevaar vormt. Meer dan de helft van de Belgen (54%) kent de drempelwaarden van de buikomtrek niet.

Een dieet blijft door 44% van de bevolking de eerste beoogde methode. Nochtans toont het onderzoek ook de beperkingen van deze diëten aan: slechts 27% van de Belgen heeft verklaard reeds met succes duurzaam gewicht te hebben verloren. En meer dan 30% van de Belgen (32%) heeft minstens 1 maal het jojo-effect ervaren. Dit fenomeen komt nog frequenter voor bij mensen met overgewicht: meer dan de helft (51%) hebben last van het jojo-effect. Tenslotte vermeldt slechts 10% een consultatie bij de dokter als oplossing.

Om deze situatie te veranderen, wordt vandaag een grote informatiecampagne gelanceerd: de Belgen worden uitgenodigd hun buikomtrek te meten. Heeft men te veel buikvet, kan men bij de dokter terecht voor oplossingen.

Meer info: www.meetmijnbuikomtrek.be

Commentaren

Link naar de website is fout , moet zijn http://www.mijnbuikomtrek.be/NL/

Gepost door: vic | 17-05-07

De link De URL werd ondertussen aangepast, bedankt.

Gepost door: Kristof | 17-05-07

M...m...moet ik echt naar mijn dokter? Meen je dat? Euh een probleempje? Moet ik echt naar mijn dokter als ik een buikje heb? Meen je dat?
Hij is namelijk zelf 'k weet nie hoe vet euh, dik, hahahaha....
Trouwens het valt me enorm op dat zelfs veel diëtisten ook nogal zwaarlijvig zijn!

En wat nog erger is, is dat net die zgn "professionelen" nog steeds vlees en zuivel aanraden???? Terwijl het "DE" doodsoorzaak is van jaarlijks vele vele duizenden ongezonde eters!

HA, veel uitbaters van afslankingscenters mogen ook best wel eens zelf eerst het voorbeeld zijn, niet? Dat valt me enorm op! Ze maken slogans en reklames maar staan zelf bol! Kunnen zij dan hun eigen rotzooi euh pilletjes niet slikken dan? Of lusten ze het zelf niet? ;o))

Gepost door: zosten | 01-06-07

Dokter Dat verhaal van die dikke dokter doet me denken aan een vroegere vriendin van mij, die ging naar een haarspecialist omdat ze last van haaruitval had. Ter plaatse bleek die haarspecialist zo kaal als een biljartbal. Tja, wat zal ik zeggen van dokters, 't zijn ook maar mensen, niet dan?

Gepost door: Willem Hulscher | 02-06-07

De commentaren zijn gesloten.