11-02-07

Hoelang bent U al op dieet? Een vrouw gemiddeld 31 jaar!

Vrouwen zijn gemiddeld over hun hele leven gemeten 31 jaar op dieet. Bij mannen ligt dit op 28 jaar. Dat bleek uit onderzoek in Engeland. Vrouwen met gewichtsproblemen zijn daar gemiddeld zes maanden per jaar mee aan het worstelen. En het uiteindelijke resultaat is vaak niet het gewenste ideale figuur.

Uit het onderzoek blijkt tien procent sinds de kerstdagen weer zwaar aan het lijnen is. Driekwart stop waarschijnlijk nog deze maand. Gemiddeld houd men een dieet 5,5 week vol. Alleen na Kerst vallen we iets sneller weer in oude foute gewoonten. De helft bekent dat ze geen wilskracht hebben om door te gaan. Eén op de vier stopt omdat ze er depressief en chaggerijnig van worden.

Ik denk dat er een andere reden is dan geen wilskracht hebben om door te gaan. Men is vaak veel te streng aan het lijnen of volgt een dieet wat niet past bij de eigen eet- of leefgewoonten. Ook mensen met wisselende diensten hebben moeite om een standaard dieet te blijven volgen.

Als je wat minder streng lijnt val je wel langzamer af, maar doordat je het langer volhoudt is het resultaat na 1 jaar wel gunstiger. Een ander nadeel van snel afvallen is dat het lichaam vaak tekort voedingsstoffen binnenkrijgt en daardoor gaat de verbranding veel trager. Daardoor wordt het afvallen steeds moeilijker en bij terugval komen de kilo's er extra snel weer aan. Het bekende Jojo-effect!

Bron: Telegraaf

De commentaren zijn gesloten.