24-09-06

Het ideale gewicht: ben ik dik of obees?

De meningen over hoe slank men moet, of hoe dik men mag zijn, lopen nogal uiteen. Veel mensen vinden zich te dik, terwijl ze eigenlijk een gezond gewicht hebben. Er is een groot verschil tussen mollig zijn, te dik zijn of zwaarlijvig zijn. Overgewicht begint al wanneer je meer dan je ideale gewicht weegt. En dat ideale gewicht wordt vaak door de maatschappij opgedrongen.

Door de reclame en modewereld, is er vooral een enorme sociale druk om er mooi en slank uit te zien.Sommigen hebben daar enorme moeite mee, anderen dan weer niet.
Je hebt soms mensen die 130 kg. wegen en verbaasd zijn als ze van de huisarts worden aangeraden naar een diëtist(e) te gaan. Er zijn natuurlijk ook mensen die 50 k wegen en daar een groot probleem mee hebben. 

Een factor die meespeelt is het schoonheidsideaal. Dik zijn is niet alleen ongezond, maar ook niet mooi. Daarom willen velen erbij horen en er uitzien zoals vele fotomodellen.
Dit is echter een utopie. Vooral vrouwen willen vermageren om esthetische redenen. Maar ook mannen dragen broeken die te klein zijn. Volgens verkoopsters houden 1 op de 10 mannen hun buik(je) bij het passen. Voor de spiegel denken ze dan dat ze prima uitzien, maar hierdoor gaat hun obstakel nog meer uitpuilen. Troost U heren, vrouwen op latere leeftijd vinden juist een buikje aantrekkelijk!

Gepost in Algemeen | Commentaren (0) |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.