16-09-06

Gezonde tussendoortjes

Afhankelijk van de totale dagvoeding en de persoonlijke levensstijl kunnen enkele tussendoortjes bijdragen tot een evenwichtige en gevarieerde voeding, zeker ook bij kinderen. Gezond kiezen is daarbij echter heel belangrijk. Ga je systematisch voor energierijke snacks, dan wordt het natuurlijk veel moeilijker om een gezond gewicht te behouden dan wanneer je kiest voor lichte en gezonde tussendoortjes.

Een hardnekkig opkomend hongergevoel tussen twee maaltijden door? Het kan. Geef echter niet onmiddellijk aan de verleiding toe om ondoordacht in de koekjeskast te grabbelen, maar voorzie je lichaam van gezonde tussendoortjes waar het echt baat bij heeft.

Gun jezelf de vitamines en voedende waarden van vers fruit, een sneetje brood aangevuld met gezond beleg (zoals een plakje magere kaas, ham en rauwe groentjes), een ongesuikerd melkproduct of een heerlijk groenteslaatje.
Een kommetje rauwkost tussendoor is trouwens al even verfrissend als die andere gezonde tussendoortjes zoals water, magere of halfvolle melk en ongezoete fruitsappen. Zin in een warmere drank? Schenk jezelf dan gerust een kop koffie of thee in. Of geniet van een kom zelfgemaakte soep, warm of koud, en je zult het hongergevoel snel vergeten.

Ben je toe aan de koffiepauze, haal dan niet steevast weer die koekentrommel uit de lade. Breng eens variatie door een potje magere yoghurt of een lekker stuk vers fruit te presenteren. Gezonde tussendoortjes maken het nog eens zo gezellig!

Gepost in Algemeen | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

Fruitmaatje Ik heb een nieuw product gevonden voor mijn kinderen waarmee ik ze iets beters kan geven dat snoep of chocolade. Het heet fruitmaatje en zijn doorzichtige cups met gedroogd fruit met daarop Winnie de pooh. Ziet er erg leuk uit! Mijn zoontjes van 2 en 4 vinden het heerlijk en het is makkelijk om mee te nemen onderweg of voor mee naar de peuterspeelzaal! Een echte aanrader!
Groeten,
Brechtje

Gepost door: Brechtje | 04-09-07

@ above: Heb je al is gelezen wat er in zo'n pakje zit? Zo van die kant en klare dingen zitten meestal overvol met suiker en andere rotzooi. Lijkt me dus niet echt gezond te noemen. Wil je ze gezond laten eten? Geef ze een appel mee.

Gepost door: Philippe | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.